Bij Caterham kunnen ze aan de slag om de auto betrouwbaarder te maken. In korte tijd viel zowel Vitaly Petrov als Heikki Kovalainen uit met een technisch probleem.

 

Het team rijdt dit jaar voor het eerst met KERS, maar echt vlekkeloos gaat dat nog niet. “Vitaly en ik moesten bij de start uitwijken om de chaos te ontlopen. Vervolgens verloor ik wat tijd achter Timo Glock maar ik kon hem al snel weer passeren”, vertelde Kovalainen na afloop.

 

“Mijn snelheid was daarna in orde en ik kon inlopen op de auto’s voor mij. Tot de zesde ronde had ik geen DRS en na de start moest ik mijn KERS-systeem uitschakelen. De tijden die ik noteerde waren echter toch competitief. Mijn beide pitstops verliepen naar wens. Maar vervolgens voelde ik dat de auto naar links trok bij het remmen.”

 

“Het euvel bleek in de ophanging te liggen. Ik denk dat we de problemen voor volgende week al hebben opgelost. We bewezen vandaag in ieder geval vooruitgang te hebben geboekt. Dat is geen slecht nieuws, maar dit was een pechdagje.”

 

In die woorden zal Petrov zich ongetwijfeld kunnen vinden. “Mijn race verliep fantastisch dus het is erg jammer dat ik uitviel. Tot dat moment liep alles volgens plan. Het team leverde erg goed werk door mij na de eerste pitstop voor Heikki te krijgen. Daarna liep ik in op Bruno Senna en Felipe Massa.”

 

“De auto was erg in balans. Ik kon goed op mijn banden letten en we hebben absoluut de snelheid getoond die voor goede resultaten kan zorgen dit jaar. Dit is niet hoe ik mijn eerste race voor het team in gedachten had, maar we kunnen hier veel goede dingen uit halen. Van Maleisië weten we dat we daar goed presteren.”