Bernie Ecclestone kan niet met zekerheid zeggen dat de overname van de Formule 1 door Liberty Media doorgaat. “Ik heb geen idee.”

Begin september bevestigde de Amerikaanse mediagigant Liberty Media het zogenaamde controlerend belang in de Formule 1 over te nemen van grootaandeelhouder CVC Capital en andere partijen.

Dit ging gepaard met de aangekondigde aanschaf van achttien procent van de aandelen, en de intentieverklaring dit begin 2017 uit te breiden naar 35.3 procent en het controlerend belang.

Volgens Motorsport.com zingen er echter geruchten rond dat Liberty Media ‘wellicht niet aan haar verplichtingen kan voldoen’ wat betreft de overname.

Gevraagd door deze publicatie of hij denkt dat de overname doorgaat zoals gepland, antwoordt Ecclestone als volgt: “Ik kan daar geen ja of nee op zeggen.”

“Ik heb geen idee hoeveel geld ze hebben, ik ken hun bedrijf niet, dus ik heb geen idee”, erkent Ecclestone, die echter aangeeft dat Liberty Media keurig heeft betaald voor de eerste transactie.

“Het zou me verbazen als het niet doorgaat, maar als het niet doorgaat, dan niet. Dan houdt Liberty gewoon het belang dat ze nu hebben, net als CVC.”

Opvallend hierbij is dat Ecclestone tegenover Motorsport.com meerdere malen verklaart dat Liberty Media maar tien procent van de sport bezit, in plaats van de aangekondigde achttien procent.

Gevraagd of het voor hem prettiger zou zijn als het niet van een overname door Liberty Media komt, aangezien hij er dan op termijn mogelijk uitvliegt, antwoordt Ecclestone dit het hem niet uitmaakt.

“CVC is tien jaar lang de controlerende partij geweest en ik heb nooit problemen met ze gehad. Het kan me niet schelen wie de aandeelhouders zijn”, aldus Ecclestone.