Italië zit volgens Bernie Ecclestone wat het behouden van haar Grand Prix betreft in eenzelfde situatie als Duitsland. De Brit zinspeelt erop dat allebei de Grote Prijzen wel eens definitief kunnen verdwijnen.

De Grand Prix van Duitsland is voor dit jaar al van de kalender verdwenen. Ecclestone kwam er niet uit met de nieuwe eigenaars van de Nürburgring, waarna het Hockenheim niet lukte alles (financieel) rond te krijgen en de race over te nemen.

Hockenheim heeft wel een contract om in 2016 en 2018 weer een Grand Prix te houden, maar Ecclestone heeft al aangegeven dat daarmee nog niet gezegd is dat de race daadwerkelijk terugkeert op de kalender. Daarnaast staat ook de Grote Prijs van Italië serieus op de tocht, zo herhaalt Ecclestone nu nog maar eens in gesprek met Autosport.

“Zij zitten in dezelfde situatie als de Duitsers”, zegt hij over de organisatie achter de Grand Prix op het illustere Autodromo di Monza. “Ze hebben voor dit jaar nog een overeenkomst, maar niet voor daarna en we moeten nog maar zien hoe we hierna verder gaan”, meldt Ecclestone, die al enige maanden met de organisatie om de tafel zit, nadat Ecclestone verklaarde dat de huidige constructie financieel niet genoeg oplevert.

Gevraagd door Autosport of het niet een schande zou zijn om het befaamde Monza te verliezen, haalt Ecclestone zijn schouders op. “Dat zeiden mensen ook toen we niet meer naar Frankrijk gingen, en nu met Duitsland, maar volgens mij hebben we een aantal goede vervangers klaarstaan.”