Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, noemt de wintertest in Jerez een klucht. Dit vertelde Ecclestone tegen het Britse tabloid The Daily Mail.

Vooral de V6-motoren doen de 83-jarige geen deugd: “Ik denk nog steeds dat de Formule 1-auto’s van vorig jaar goed genoeg waren. Ik snap ook niet waarom dat veranderd moest worden. De FIA en de teams stonden op de invoering van deze nieuwe motoren, om zo brandstof te besparen. Als ze op die manier willen racen moeten ze naar Le Mans gaan.”

“Het hele idee van de nieuwe motoren is totaal absurd,” gaat Ecclestone verder. “Mensen willen lawaai, iets speciaals, daarvoor komen de mensen naar de circuits. En nu hebben we stille motoren en bijna niemand die een fatsoenlijk aantal rondjes achter elkaar kan rijden. Ik hoop niet dat we publiek verliezen op deze manier.”

Desondanks ziet Ecclestone toch nog een positief puntje: “Het goede is dat door al die veranderingen het seizoen behoorlijk interessant en onvoorspelbaar kan worden. Dat is het leuke eraan.”