*

Ecclestone: ‘Rijders moeten nu goed nadenken’

Ryan Baij

Ryan Baij

22 mei 2013 12:12

Ecclestone: ‘Rijders moeten nu goed nadenken’
Racepictures

Formule 1-baas Bernie Ecclestone onderstreept nogmaals dat Pirelli aan de eisen van de FIA heeft voldaan door de banden minder lang mee te laten gaan. Dit betekent volgens hem wel dat rijders ‘goed na moeten denken’ tijdens het racen.

“Ik heb Pirelli gevraagd om banden te maken die minder dan een halve race meegaan. Het doel was om ervoor te zorgen dat er meer pitstops kwamen. Dat hebben ze gedaan. Het is gewoon lastig om per circuit het aantal stops te voorspellen. Elk circuit is namelijk anders, het weer is anders en elk coureur heeft zijn eigen rijstijl.”

Na de Grand Prix van Spanje kreeg Pirelli een stortvloed aan kritiek te verwerken. Vooral vanwege de vierstopstrategie waarmee Fernando Alonso de race won. De bandenfabrikant zwichtte en kondigde aan de banden voor Cananda te veranderen. De FIA floot het bedrijf terug. De banden kunnen volgens de reglementen alleen veranderd worden als de veiligheid in het geding is.

“De rijders moeten nu goed nadenken om een race te winnen”, vervolgt Ecclestone. “Vroeger was het belangrijk of de versnellingsbak en de remmen het wel bleven doen. Nu zijn het de banden. Het verschil is dat de rijder vroeger geen invloed had en nu wel. Ze moeten nu dus hun hersenen gebruiken en dan kijken hoe ze de race winnen.”

Lees meer over

Ecclestone Fia Pirelli