Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1, heeft de circuitbazen van Hockenheim gewaarschuwd dat ze hun tweejaarlijkse race wel eens aan de Nürburgring kunnen verliezen.

De Grand Prix van Duitsland wordt de laatste jaren afwisselend op de Nürburgring en het circuit van Hockenheim gehouden, waarbij Hockenheim dit keer weer aan de beurt is, maar binnenkort kan het wel eens afgelopen zijn met het rouleren.

Dat blijkt althans uit hetgeen Ecclestone aan Auto, Motor und Sport vertelt, want in gesprek met die publicatie laat hij zich ontvallen dat hij Hockenheim niet langer een lager tarief wil aanbieden en met de eigenaar van de Nürburgring over een ‘langlopend contract’ spreekt.

“Ik heb niks tegen Hockenheim, maar onze vrieden daar hebben moeite aan onze eisen te voldoen. Om ze te helpen hebben we een tijdje geleden onder speciale voorwaarden een deal met ze gesloten, maar we kunnen niet eeuwig zo verder”, waarschuwt Ecclestone.

Ecclestone heeft beide Duitse circuits naar verluidt enkele jaren geleden ‘speciale overeenkomsten’ aangeboden omdat ze met financiële problemen kampten en hij de Grand Prix van Duitsland niet wilde verliezen. Nu de Nürburgring een nieuwe eigenaar heeft in Capricorn, dat flink in het circuit wil investeren, zit Ecclestone echter met ze om de tafel om een nieuw meerjarig contract te sluiten.

Volgens Auto, Motor und Sport zinspeelt Ecclestone er op met Capricorn ‘voor de race op de Nürburgring een zelfde soort overeenkomst te sluiten als hij voor de race in Spa heeft’, waarbij hij een lager bedrag vraagt voor het houden van de race, maar een deel van de opbrengsten krijgt en de inkomsten voor Ecclestone’s Formula One Management zo niet achterblijven bij die van andere Europese races.

Voor Hockenheim is een dergelijk akkoord volgens Auto, Motor und Sport geen mogelijkheid en dat zorgt er nu voor dat er twijfels zijn over het in de toekomst blijven organiseren van de Duitse Grand Prix op die omloop.

Ecclestone zegt ‘het contract met Hockenheim te respecteren’, maar is wel van mening dat het ‘misschien beter is dit per 2015 te beëindigen als we een nieuw contract kunnen sluiten met de Nürburgring’. “We kunnen natuurlijk ook nog wel een nieuw contract met Hockenheim tekenen, maar dat moet dan wel onder dezelfde voorwaarden gebeuren als met de andere circuits”, besluit Ecclestone.