*

Ecclestone: ‘Klagende coureurs kunnen beter naar huis’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 juni 2016 13:47

Ecclestone: ‘Klagende coureurs kunnen beter naar huis’
Racepictures

Mond dicht en racen, of je gaat maar naar huis. Dat is de boodschap van Formule 1-baas Bernie Ecclestone aan de coureurs die kritisch zijn over de baan in Bakoe.

Een aantal coureurs, waaronder oudgedienden Felipe Massa, Jenson Button en Nico Rosberg, zetten eerder tijdens het raceweekend vraagtekens bij de veiligheid van het circuit door de straten van de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Formula One World Championship 2016, Round 8, European Grand Prix, Baku, Azerbaijan, Thursday 16 June 2016 - Bernie Ecclestone (GBR) with the media.

Ecclestone staat de media te woord in de perskamer op het Baku City Circuit.

De FIA heeft aanpassingen aan de baan gemaakt, onder meer aan de ingang van de pits. Dat laat echter onverlet dat Bernie Ecclestone, de grote commerciële baas van de sport, niks op had met de klachten van de coureurs. “Als ze hier niet willen racen, dan hoeft dat niet. Ze kunnen toch zelf kiezen? Het circuit is zoals het is en als dat je niet bevalt, ga je maar naar huis.”

“Dit is een circuit waar enige ballen voor vereist zijn. Als je het dan niet leuk vindt, tsja…”, dwaalt Ecclestone af, alvorens zijn pijlen op Rosberg te richten, na diens klachten over de snelle pit-ingang: “Ik heb iemand gevraagd te controleren of hij een rem in zijn auto heeft. Als dat zo is, kan hij toch zelf bepalen hoe snel hij de pits in gaat?”

Ecclestone maakte zich eerder al gelief in Azerbeidzjan, maar niet in Noord-Amerika, door fijntjes uit te drukken dat hij alles beter vindt in Bakoe. “We komen net uit Noord-Amerika, de beste plek ter wereld, maar vergeleken met hier is het daar wel een beetje een shit hole.”