Oud-teambaas Eddie Jordan meent dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton vorig jaar een grote knauw heeft opgelopen na het verlies van de wereldtitel aan Nico Rosberg. Hij verwacht daarom dat Hamilton dit seizoen ‘iedereen gaat verpulveren.’

“Hamilton ging voor zijn gevoel onoverwinnelijk de zomerstop in, maar heeft het daarna laten verslappen”, zegt Jordan in gesprek met Autosport in aanloop naar de Grand Prix van Australië. “Rosberg had volgens sommigen geluk, maar hij profiteerde wel optimaal en werd wereldkampioen. Hamilton realiseert zich dat hij nu viervoudig wereldkampioen had moeten zijn. Dat is hij niet en hij zal die fout niet nog een keer maken.”

Niemand moet dan ook raar opkijken als Hamilton “iedereen verpulvert” dit seizoen, meent Jordan. “Dat is toch wat iedereen verwacht.”

De oud-teambaas verwacht geen al te sterke tegenstand van Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas. “Ook al zou Bottas de eerste race in Australië winnen, ik zie hem er geen twintig winnen dit jaar. Ongeacht hoe goed hij is, hij moet toch eerst aan het team en aan de auto wennen en gaat alles bij Mercedes zoals Hamilton het wil. Ik denk dat Hamilton vier races voor het einde kampioen wordt.”