Morgen presenteert Caterham als eerste Formule 1-team dit jaar zijn nieuwe auto. Vandaag lichtte het team al een stukje van de sluier op. Het plaatste een eerste foto van de CT01 op Twitter.

 

Meer foto’s verschijnen vandaag in een uitgave van het Britse blad F1 Racing. Morgen wordt de auto aan het grote publiek gepresenteerd. Dan zal ook technisch directeur Mike Gascoyne praten over de derde auto van het ‘nieuwe’ Formule 1-team.

 

Wat opvalt is de neus, die een stuk lager is dan de monocoque. Een eis van de FIA, die de wildgroei aan hoge neuzen tegen wil gaan uit veiligheidsoverwegingen. Bij sommige teams was de neus immers hoger dan de positie van de rijder. Ook was de kans groter dat de neus bij een botsing naar boven vloog, in plaats van naar onder. De Caterham zal niet de enige zijn die met deze neus op de proppen komt.

 

Morgen reageert zoals gezegd Gascoyne dus op zijn nieuwe wagen. Heikki Kovalainen en Jarno Trulli zullen zich dan waarschijnlijk ook uitspreken over de auto die hun eindelijk puntenfinishes moet bezorgen.

 

In de uitgave van F1 Racing is dus meer van de auto te zien dan enkel het zij-aanzicht. Foto’s daarvan vind je via deze en deze Twitter-link.