*

Eric Boullier weg bij Lotus

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

24 januari 2014 10:54

Eric Boullier weg bij Lotus
Formule1

Eric Boullier is niet langer de teambaas van Lotus. Zijn rol wordt per direct overgenomen door Gerard Lopez, die al mede-eigenaar van het team is. De deal met investeerder Quantum is van de baan.

Zojuist vaardigde Lotus een persbericht uit waarin het nieuws bekendgemaakt wordt. De reden voor het ontslag van Boullier – over een eventueel vrijwillig vertrek wordt niet gerept – is dat Genii Capital, waar Lopez deel van uitmaakt, zich ‘actiever met het team gaat bemoeien.’

“We willen de managementstructuur van het team versterken, de rol van Genii Capital vergroten en het gat tussen de strategische, commerciële en sportieve activiteiten verkleinen”, luidt de enigszins verhullende tekst van het communiqué. Tussen de regels door valt hieruit op te maken dat de langverwachte, maar alsmaar uitgestelde overeenkomst met beoogde investeerder Quantum Motorsports definitief van de baan is.

De al maanden voortslepende kwestie tussen Quantum en Lotus voorspelde al weinig goeds voor de miljoeneninvesteringen die Quantum aan Lotus beloofde. Dat het team noodgedwongen in zee ging met Pastor Maldonado en zijn sponsormiljoenen was evenmin positief nieuws.

Onlangs meldde Lotus dat het ook zonder Quatum een sluitende begroting voor 2014 voor elkaar kon krijgen, wanneer de financiële bemoeienis van aandeelhouder Genii Capital vergroot zou worden. Dat is precies wat nu gebeurd is, en daarom moet teambaas Eric Boullier het veld ruimen voor Genii-man Gerard Lopez. “We bedanken Eric voor zijn inzet”, sluit het bericht af.

 

 

Lees meer over

Boullier Lotus