*

Ericsson: ‘Kan dit jaar pas echt racen in F1’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 augustus 2015 09:12

Ericsson: ‘Kan dit jaar pas echt racen in F1’
Racepictures

Sauber-coureur Marcus Ericsson noemt 2015 in gesprek met Autosport het eerste jaar waarin hij echt in de Formule 1 kan racen. Vorig jaar met Caterham deed de Zweed naar eigen zeggen ‘alleen maar mee’.

“Dit is in zekere zin het eerste jaar dat ik echt in de Formule 1 race, in plaats van dat ik alleen maar meedoe”, zegt Ericsson, die daar de volgende uitleg voor geeft: “Het was in 2014 bij Caterham moeilijk om indruk te maken, want we bungelden een eind achter de middenmoot. Dit jaar heb ik echter een auto waarmee ik vrijwel elk weekend mee kan doen om de punten en echt tegen andere mensen kan racen.”

“Ik zit nu in een positie om wiel-tegen-wiel met andere coureurs te vechten en verschillende strategieën uit te proberen”, vertelt Ericsson, die aangeeft dat dit voor hem als coureur ‘veel verschil’ maakt. “Het heeft me ook geholpen me verder te ontwikkelen en te laten zien wat ik kan”, somt hij op.

Ondanks dat hij in 2014 in essentie veldvulling was met Caterham en meedeed om het meedoen, blikt Ericsson toch met een goed gevoel terug op zijn debuutjaar met het inmiddels ter ziele gegane team. “Het was een goed jaar voor me. Als kind droomde ik van de Formule 1 en die eerste races waren dus toch heel speciaal. Daarnaast was het goed om een seizoen lang ervaring op te doen, al is dit jaar met Sauber dus een nieuw begin voor me.”

De 24-jarige Ericsson reed in 2014 zestien races voor Caterham, dat twee races oversloeg wegens geldproblemen, waarna Ericsson zelf afhaakte voor de seizoensafsluiter in Abu Dhabi. Ericssons beste resultaat voor het Maleisisch-Engelse team was een elfde plek. In zijn tien races voor Sauber heeft Ericsson zes punten gescoord door drie keer bij de eerste tien te finishen. De coureur uit Kumla is al voor 2016 bevestigd door het Zwitserse team.