*

Ericsson laat contract met Caterham ontbinden

Eelco den Boer

Eelco den Boer

12 november 2014 17:43

Ericsson laat contract met Caterham ontbinden
Racepictures

Marcus Ericsson heeft zijn contract met Caterham laten ontbinden. Dat betekent dat het team vrij is om een andere coureur in te huren (lees: te laten betalen) om in Abu Dhabi te rijden, mocht het erin slagen daar aan de start te verschijnen.

In een mededeling op zijn website licht Ericsson, die inmiddels een contract bij Sauber op zak heeft voor 2015, het besluit toe:

“Gezien de recente ontwikkelingen tussen Caterham Sports Limited en 1 MRT Sdn Bhd heb ik samen met mijn adviseur Eje Elgh besloten om het contract met onmiddellijke ingang te ontbinden en alle banden met het Formule 1-team van Caterham door te snijden. Ik betreur dit ten zeerste want ik heb enorm genoten van onze samenwerking in dit moeizame seizoen.”

“Mijn dank gaat uit naar Colin Kolles, Manfredi Ravetto, Cyril Abiteboul en alle andere werknemers van Caterham voor het vertrouwen dat ze in me hebben uitgesproken. Zij hebben ervoor gezorgd dat mijn debuutseizoen in de Formule 1 een leerzame en onvergetelijke ervaring was. Ook wil ik mijn goede vriend en teamgenoot Kamui Kobayashi bedanken. Hij was een inspiratiebron voor mij en ik hoop hem snel op het circuit terug te zien.”

Lees meer over

Caterham Ericsson