Marcus Ericsson is behalve met Sauber met nog een paar andere renstallen in gesprek. Williams is er daar één van, verklapt hij.

Ericsson rijdt al sinds 2015 voor Sauber, nadat hij in 2014 bij Caterham debuteerde. De 27-jarige Zweed zou nauwe banden onderhouden met Sauber-eigenaar Longbow Finance, via de financiers van zijn eigen loopbaan, maar toch is het niet gezegd dat de coureur uit Örebro bij de Zwitserse stal blijft.

“Mijn management spreekt met Sauber en een paar andere teams, waaronder Williams. Het is belangrijk zoveel mogelijk opties te hebben”, vertelt Ericsson de Zweedse tv-zender Viasat. “In de Formule 1 blijven is mijn hoofddoel, met zo goed mogelijk materiaal.”

Bij Sauber zijn beide zitjes nog vacant voor 2018. Williams heeft Lance Stroll onder contract, maar de deal van Felipe Massa loopt eind dit jaar af. De Pool Robert Kubica, McLarens Fernando Alonso en Jolyon Palmer – die vertrekt bij Renault – zouden ook nog opties zijn voor het team uit Grove.

Een ander team waar nog een stoeltje vrij is, maar wat Ericsson niet bij naam noemt, is Force India. Ericsson sprak vorig jaar nog met dat team, al gaat de formatie uit Silverstone in 2018 zo goed als zeker door met Sergio Pérez, terwijl Esteban Ocon al vastligt.

Voor één van de twee Sauber-zitjes wordt Ferrari-protegé Carles Leclerc getipt. Een langer verblijf van Ericsson is nog altijd zeer waarschijnlijk. De kansen van zijn teamgenoot Pascal Wehrlein lijken niet zo best. Antonio Giovinazzi zou ook nog een optie zijn, indien Ferrari van Sauber een B-team wil maken.

De kans is groot dat Ericsson in 2018 toch weer voor Sauber rijdt.