Fernando Alonso zit met het team van Williams om de tafel en het Britse traditieteam zou de tweevoudig wereldkampioen zelfs al een contract hebben aangeboden. Dat zijn de laatste geruchten over de toekomst van de 36-jarige Spanjaard.

Het Duitse Auto, Motor und Sport en het eveneens Duitse Auto Bild berichten allebei over de onderhandelingen tussen Alonso en Williams. Volgens eerstgenoemde publicatie zou het nog om ‘een flirt’ gaan, waarbij wél het gerucht gaat dat Williams de huidige McLaren-coureur al een voorstel zou hebben gedaan. Auto Bild is stelliger: er ligt een aanbod en Alonso zou dat zeer serieus overwegen.

Beide partijen zouden al geruime tijd om de tafel zitten, waarbij Alonso interesse zou hebben omdat hij bij Williams meer perspectief zou zien voor 2018 dan bij McLaren. Williams rijdt zoals bekend met Mercedes-motoren, de sterkste krachtbronnen van het veld, terwijl Alonso er ook van overtuigd zou zijn dat Williams het chassis op orde kan krijgen, zo meldt Auto Bild.

Alonso met Williams’ nieuwe technische chef Paddy Lowe.

Hoewel dit de laatste jaren juist een probleem is gebleken voor Williams, dient hierbij wel te worden opgemerkt dat de van Mercedes afkomstige Paddy Lowe sinds begin dit jaar de nieuwe technische chef van Williams is. Daarnaast zou Williams met Mercedes in gesprek zijn over een deal om behalve de motor ook de rest van de aandrijflijn van dat team te kopen, wat het vooruit moet helpen.

Alonso’s overeenkomst met McLaren loopt, zoals bekend, eind dit jaar af. De coureur uit Oviedo heeft daarbij constant aangegeven op z’n vroegst in september over zijn toekomst te beslissen. Dit ook om de situatie bij McLaren af te wachten en te zien of McLarens motorleverancier Honda het tij kan keren, of dat McLaren wellicht overstapt op Renault-motoren.

Met een eventuele overstap van Alonso naar Williams zou natuurlijk een behoorlijk salaris gemoeid zijn. Volgens beide eerder genoemde Duitse publicaties zou de vader van Lance Stroll, miljardair Lawrence Stroll, de rekening echter graag oppakken. Hij zou Alonso als de best mogelijke leermeester voor zijn zoon zien, terwijl hij verder van mening zou zijn dat Alonso Williams vooruit kan helpen.