Williams heeft bevestigd dat de van Mercedes afkomstige Paddy Lowe de nieuwe technische chef van het team is. Lowe wordt ook aandeelhouder en bestuurslid van Williams.

Lowe, die van 1987 tot en met 1992 al eerder voor Williams werkte, keert na periodes in dienst van McLaren en Mercedes dus terug op het oude nest bij het Britse traditieteam.

“Dit was mijn eerste team in de Formule 1 en het is een geweldige eer er nu terug te komen, een leidinggevende rol te spelen en de kans te krijgen aandeelhouder te worden”, zegt Lowe.

Lowe is als chief technical officer, zoals zijn nieuwe functie officieel luidt, enorm gemotiveerd om Williams weer succesvol te maken, vertelt hij. “We willen het team terugbrengen aan de top.”

Het Williams-bestuur heeft daarbij een ‘sterke toekomstvisie’, meent Lowe, die zelf ook deel uit zal maken van het bestuur, al is niet duidelijk hoe groot zijn aandeel in het team is.

Claire Williams, de adjunct-teambaas van de formatie, verklaart zeer blij te zijn dat Lowe weer deel uitmaakt van het team. “Iemand van zijn kaliber erbij hebben, is een enorme boost voor ons.”

“Daarnaast onderstreept de terugkeer van Paddy onze ambitie om weer vooraan de grid te staan. Onze ambitie is om weer races en titels te winnen en daar heb je de beste mensen in de sport voor nodig.”

Met zijn vorige werkgever Mercedes won Lowe de afgelopen drie jaar drie constructeurstitels, terwijl Mercedes-coureurs Lewis Hamilton (twee) en Nico Rosberg (één) de rijderstitels wonnen.

Lowe verliet Mercedes eind vorig jaar, na maanden van speculatie over zijn toekomst. Bij Mercedes zou hij niet het gevoel hebben gehad de managementtaken die hij ambieerde op zich te kunnen nemen.

Bij Williams krijgt Lowe die kans nu wel. Zijn komst is volgens Claire Williams verder een ‘game changer‘ voor het team dat vorig jaar als vijfde in het WK eindigde.