Dat het geplaagde Honda recentelijk vooruitgang heeft gemaakt met haar V6-motor, is naar verluidt mede toe te schrijven aan assistentie die Honda ontvangt van Ilmor.

Dat bericht Autosport. Volgens de Britse publicatie werkt Honda al enige tijd samen met een aantal consultants, waaronder de hoog aangeschreven motorproducent Ilmor.

Honda wil geen details geven over wat voor hulp het van buitenaf ontvangt, maar de Japanse motorpartner van McLaren erkende eerder wel gebruik te maken van consultants.

Volgens Autosport zou Honda ook advies ontvangen van het momenteel dominante Mercedes, al is dit tot op heden telkens ontkend door zowel Mercedes als Honda.

Een gebrek aan betrouwbaarheid en vermogen vormt al sinds de rentree in 2015 een probleem voor Honda.

Honda heeft dit jaar, ondanks aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen en een nog altijd bestaand gebrek aan vermogen, al wel enkele stappen gezet met haar hybride turbokrachtbron.

Honda heeft al drie verschillende motorspecificaties geïntroduceerd en is van zins er in de tweede seizoenshelft nog eens twee of drie te brengen, vertelde motorchef Yusuke Hasegawa al.

De Japanse fabrikant heeft zich namelijk ten doel gesteld dit jaar nog voorbij te gaan aan rivaal Renault, wat volgens Hasegawa een haalbaar doel moet zijn.

Volgens Auto, Motor und Sport brengt Honda dit weekend, in België, een geüpdatete motor, al is dat nog niet bevestigd. Stoffel Vandoorne zou de nieuwe motor gebruiken, met een gridstraf als gevolg.

McLaren
Dit alles speelt terwijl McLaren, momenteel het enige team dat met Honda-motoren rijdt, wikt en weegt over haar toekomst met de Japanse fabrikant.

McLaren leek eerder aan te sturen op een breuk, maar heeft op het oog weinig alternatieven. Verdergaan met Honda lijkt daardoor weer een stukje waarschijnlijker.