Marcus Ericsson ziet zijn kans schoon nu Force India een stoeltje vrij heeft voor het komende seizoen. Alhoewel hij het waarschijnlijk acht dat hij bij Sauber zal blijven, bevestigt hij dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden bij Force India.

Ericsson heeft nog geen contract bij Sauber op zak voor het komende seizoen, maar daar lijkt hij zich niet al te veel zorgen over te maken. Momenteel kijkt de Zweed naar andere opties in de Formule 1, en Force India is daar één van. “Met Force India is er een goede mogelijkheid bijgekomen. Het is een goed stoeltje”, aldus Ericsson in gesprek met Autosport.

“Ik denk dat het nog steeds waarschijnlijk is dat ik bij Sauber blijf, maar zoals ik al eerder heb gezegd, wil ik bij het best mogelijke team rijden”, vervolgt hij. “Force India ziet er momenteel erg sterk uit. Het is een zeer goede auto in het middenveld, en dat is wat ik volgend jaar nodig heb.”

“We zijn er naar aan het kijken. Het zou stom zijn om dat niet te doen, want we hebben voor het komende jaar nog geen contract ondertekend. Nu het Force India-stoeltje is vrijgekomen, moeten we kijken naar de mogelijkheden.”

Kaltenborn
Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn ziet het liefst zo snel mogelijk handtekeningen gezet worden onder de contracten voor het komende jaar. “We voeren discussies, we kennen onze opties, maar je hebt altijd twee man nodig om tot een akkoord te komen”, aldus Kaltenborn. “Er is geen druk om het vandaag of morgen bekend te maken, maar we zien het graag zo snel mogelijk gebeuren.”

De Indiase maakt duidelijk dat ze tevreden is over de prestaties van haar coureurs in 2016, ondanks het materiaal waar ze het mee moeten doen. “Het is een lastig seizoen geweest. Niet makkelijk voor de coureurs, en ook niet voor elk ander teamlid. Als je het van die kant bekijkt, hebben ze goed werk geleverd. Dat hebben ze echt, maar niemand kan blij zijn met de resultaten, want je wilt altijd meer.”