Nu een rentree van Robert Kubica bij Renault van de baan lijkt, wordt de Pool met het team van Williams in verband gebracht.

Kubica werkte de afgelopen maanden onder grote publieke aandacht enkele tests af voor Renault, maar het Franse team lijkt voor 2018 – en mogelijk zelfs al eerder – voor Carlos Sainz te hebben gekozen.

Kubica tijdens de test in Hongarije, met een 2017-auto van Renault. Eerder testte hij twee dagen met een bolide uit 2012.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul gaf eerder al toe dat het team nog ‘met enkele vraagtekens’ zat of een comeback haalbaar zou zijn voor de inmiddels 32-jarige Kubica, die in 2011 zwaargewond raakte bij een rally-ongeval.

Kubica en Renault gingen het evaluatieproces echter samen in en hadden daarbij volgens Motorsport-Total afgesproken tot een bepaalde deadline geen deals te sluiten met andere partijen.

De deadline in kwestie zou inmiddels echter verstreken zijn, bericht datzelfde Motorsport-Total, terwijl Motorsport Magzine meldt dat Kubica zelf heeft gevraagd of Renault hem wilde vrijgeven.

Hoe het ook zit, Kubica mag verder kijken en zijn blik zou daarbij op Williams gevallen zijn. Bij het team uit Grove komt in 2018 mogelijk een zitje vrij naast Lance Stroll, want het contract van Felipe Massa loopt eind dit jaar af.

De interesse zou ook wederzijds zijn, ondanks dat ook Williams meer duidelijkheid zou willen aangaande Kubica’s fysieke mogelijkheden en hiervoor naar eventuele testmogelijkheden gekeken moet worden.

Behalve Kubica is ook McLaren-coureur Fernando Alonso met Williams in verband gebracht. Nu McLaren vrijwel zeker van Honda- naar Renault-motoren overstapt, wordt echter verwacht dat hij bij McLaren blijft.