Marcus Ericsson lijkt de slag – eindelijk – te pakken te hebben. In de tweede seizoenshelft presteert de Zweed steeds redelijker. Vandaag kwalificeerde hij zich in Sotsji als zeventiende voor de plaatselijke Grand Prix.

“Wat een top-kwalificatie!”, aldus Ericsson. “Mijn ronde was heel goed en de auto gedroeg zich goed. Hier mogen we tevreden mee zijn. Wel is het frustrerend om zó dichtbij de tweede kwalificatie te zitten. Ik begon met vertrouwen aan de kwalificatie.” 

“Ik wist wat ik moest doen en dat kwam mooi tot uiting. Ik heb wel zin in weer een goede race. Natuurlijk wordt het een lastige race, zo zonder Jules Bianchi. We zullen morgen aan hem denken.”

Kamui Kobayashi kon het tempo van Ericsson niet volgen en start morgen als negentiende, op een halve seconde van de Zweed. “Het is tot nu toe geen gemakkelijk weekend voor mij. Ik heb nog steeds niet veel ronden gereden en leer het circuit nog steeds beter kennen”, vertelt de Japanse Caterham-coureur.

“Ik heb mezelf in korte tijd hier flink weten te verbeteren. Mijn ronde was dan wel niet perfect: toch staan we voor een Lotus en een Marussia. Ik heb vertrouwen in de race en kijk er naar uit, al denken we tijdens de race aan Jules.”