De carrière van Marussia-coureur Luiz Razia is mogelijk al over voordat hij überhaupt één race gereden heeft. Sponsoren van de Braziliaan betalen niet, waardoor hij in Barcelona niet mocht testen voor het team, zegt hij tegen Folha de Sao Paulo.

De 23-jarige Razia kwam bij Marussia ten faveure van Timo Glock, vooral vanwege zijn sponsorgeld. Nu blijkt dat zijn sponsoren niet met geld over de brug komen, heeft het team hem op non-actief gesteld totdat er betaald is. Het conflict met de sponsoren is de reden dat hij de afgelopen testsessie in Barcelona niet reed.

“In het contract zijn er verschillende partijen en ze hebben verantwoordelijkheden”, zegt Razia. “We hebben echter vertrouwen, ook al zijn er wat problemen. We hebben er alles aan gedaan om voorbereid te zijn, dus we kunnen onszelf niets verwijten.”

Toch is de Braziliaan hoopvol dat hij tijdens de laatste testdagen in Barcelona, van 28 februari tot en met 3 maart, weer in de auto kan stappen. “Ik ga ervan uit dat ik dan weer gewoon kan rijden”, zegt Razia.

Razia kon tijdens het eerste testmoment in Jerez wel twee dagen rijden in de Marussia, maar in Barcelona was het rookie-teamgenoot Max Chilton die alle vier de dagen voor zijn rekening nam. Vorig jaar mistte het team de gehele testvoorbereiding voorafgaand aan de eerste race in Australië.