Nyck de Vries heeft de Formule 2-sprintrace in Barcelona gewonnen. De Nederlander is vooral blij en opgelucht met de ommekeer die zijn team ART tijdens het weekend zelf voor elkaar kreeg. En nu? Op naar Monaco, waar hij ook weer wil winnen: “Want je bent zo goed als je laatste race.”

“Gelukkig”, geniet De Vries na afloop na. “Het was een moeilijk weekend, ook zaterdag nog”, doelt hij op de hoofdrace waarin hij vijfde werd, wat hem de vierde startplek voor race twee opleverde. Van daar sprong hij bij de start naar de tweede plaats, om vervolgens met een mooie inhaalactie op Antoine Hubert de koppositie over te nemen – en die niet meer af te staan.

“Dit was zo’n lange race – als je vanaf vrijwel het begin op kop rijdt”, lacht De Vries, die ook ‘zo opgelucht’ is met zijn eerste zege van het jaar. “Ik wil het team graag bedanken, en kan niet wachten om dat te toen. We zaten er het hele seizoen al wel bij, maar zowel de pace als het resultaat was hiervoor niet goed genoeg. Nu dus wel, wat een mooie beloning is voor ons harde werk.”

Van een ommekeer in zijn seizoen wil de coureur uit Friesland niet spreken (“want zo zie ik het niet, het doel is gewoon elk weekend naar gelang de omstandigheden maximaal te scoren”) maar hij herhaalt blij te zijn met hoe het team en hij het lastige weekend wisten te kantelen.

Wat zijn seizoen verder betreft, en zijn titelkansen, kijkt hij ook niet te ver vooruit: “Je bent zo goed als je laatste race, dus in Monaco beginnen we gewoon weer vanaf nul. Ik neem het race-voor-race.”

Gevraagd naar zijn toekomstperspectief, is hij even duidelijk: “Mijn doel voor de toekomst is winnen in Monaco, daarna zien we wel verder. Voor de langere termijn? Een goede carrière hebben, en ja, iedereen die hier in de Formule 2 zit wil natuurlijk naar de Formule 1. Dat is geen geheim.” Maar voor nu: “Hopelijk kunnen we zo verder.”