De Fries Nyck de Vries heeft de snelste tijd op de klokken gekregen op de eerste Formule 2-testdag van 2019. Hij bleef Nicholas Latifi en Mick Schumacher voor.

Reden om te lachen voor Nyck de Vries.

De Vries, die van de winter de overstap maakte van Prema naar kampioenschapsteam ART, reed op het Circuito de Jerez in de ochtendsessie een 1:25.819 en de Nederlander sloot daarna ook de middagsessie als snelste af, in 1:25.358.

DAMS-coureur Latifi, derde in de ochtend, klom in de middag één plekje, maar bleef op 0.369 seconde van De Vries hangen. Mick Schumacher sloot de dag met een fractie grotere achterstand als derde af voor Prema, na in de ochtend P6 te hebben geklokt.

Lees ook: Nyck de Vries: ‘Ik dé F2-favoriet? Ik heb wel geleerd niet op dingen vooruit te lopen’

Verschoor in actie voor MP Motorsport.

In de ochtend had De Vries aan zeventien ronden genoeg, na de lunch reed hij er een stuk meer: 51, het meest van allemaal. De andere Nederlander in het veld, Richard Verschoor, met de auto van het Nederlandse MP Motorsport, eindigde achtereenvolgend als elfde en vijftiende – en veertiende overall.

Voor woensdag en donderdag staan er weer testdagen op Jerez op het programma in de Formule 2. Volgende week volgt een driedaagse test in Barcelona. Het Formule 2-seizoen begint in het laatste weekend van maart in Bahrein, in het voorprogramma van de Formule

Lees ook: De Vries tekent bij ART voor nieuw seizoen Formule 2: ‘Titel het doel’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.