De Nederlander Nyck de Vries rijdt komen seizoen in de Formule 2 voor het team van Rapax. De McLaren-protegé zet de stap vanuit de GP3.

De Formule 2 is sinds eind vorige week de nieuwe naam voor de GP2, waar Rapax al jaren een vaste waarde is. In 2010 won het Italiaanse team zelfs zowel het rijdersklassement, met Pastor Maldonado, als het teamkampioenschap.

“Het voelt voor mij als thuiskomen, want ik bewaar veel goede herinnering aan Italië van mijn tijd in de karts daar”, vertelt de Vries, die blij is met de deal en het vertrouwen dat Rapax in hem heeft. “De weg hiernaartoe is niet makkelijk geweest, maar we zijn klaar om te knokken”, vervolgt hij strijdvaardig.

De Vries, 22, maakte in 2012 na vele succesvolle jaren in de kartsport zijn autosportdebuut. Hij reed vervolgens tot en met 2014 in verschillende Formule Renault 2.0-kampioenschappen, met titels in de Formule Renault 2.0 EURO en ALPS in 2014.

In 2015 finishte hij met één zege en vijf verdere podiumplekken achter zijn naam als derde in de Formule Renault 3.5, waarna hij in 2016 – mede dankzij twee zeges – als zesde in de GP3 eindigde. “Ik ben er zeker van dat Rapax en ik er dit jaar een succes van kunnen maken”, zegt hij over 2017.

De Vries blijft ondertussen deel uitmaken van het opleidingsprogramma van McLaren, waar hij al zeven jaar aan verbonden is. “Ik ben er zeer blij mee dat ik nog altijd bij het McLaren Young Driver Programme zit”, aldus de coureur wiens uiteindelijke doel de Formule 1 blijft.

De Vries testte vorig jaar al voor Rapax.