*

FE: Mercedes geeft voorproefje van ‘elektrische zilverpijl’

Redactie

Redactie

4 maart 2019 14:35

FE: Mercedes geeft voorproefje van ‘elektrische zilverpijl’
Mercedes

Mercedes stapt volgend seizoen als fabrieksteam de Formule E in, maar heeft alvast een voorproefje gegeven van hoe haar elektrische single-seater eruit komt te zien.

De Mercedes Formule E-auto vertoont qua kleurstelling gelijkenissen met zowel de W10 Formule 1-bolide van 2019 als de auto waarmee het aan Mercedes gelieerde HWA al aan het huidige Formule E-seizoen meedoet.

Lees ook: Officieel: Vandoorne maakt overstap naar Formule E met HWA

Mercedes betreedt komend seizoen de Formule E na eind 2018, na jarenlange deelname, een punt gezet achter haar activiteiten in de DTM te hebben gezet. “Het was niet makkelijk om de DTM vaarwel te zeggen”, vertelt motorsportchef Toto Wolff, “maar het was uiteindelijk wél de juiste, op de toekomstgerichte beslissing.”

“Elektrisch rijden is een onmisbaar onderdeel van de toekomst van Mercedes. De Formule E is daarbij een jonge raceklasse waarin we ons op het circuit kunnen meten met de technologie van nu en de toekomst.”
(tekst loopt door onder de foto’s)

Wat opvalt, is dat Wolff het woord ‘toekomst’ veelvuldig gebruikt als hij over de Formule E spreekt. Het is een term die ook bij veel andere fabrikanten valt als het over elektrisch racen en rijden gaat. “We verheugen ons op de strijd met Porsche, Audi, BMW en alle die andere geweldige fabrikanten”, zegt Wolff niet voor niks. Behalve deze fabrikanten, zijn ook Nissan-Renault, Jaguar en NIO in de elektrische raceklasse vertegenwoordigd.

Lees ook: Rosberg: ‘De Formule 1 kan niet blijven rijden met benzinemotoren’

De Belg Stoffel Vandoorne en Brit Gary Paffett komen in seizoen 2018-2019 uit voor HWA, dat Mercedes gebruikt om alvast warm te draaien in de klasse. Zij hebben in de eerste vier races echter nog geen punten weten te scoren. Het seizoen loopt nog tot en met 14 juli. In december van 2019 begint daarna een nieuw Formule E-seizoen, met Mercedes dan als fabrieksteam op de grid onder de naam Mercedes-Benz EQ Formula E Team.

Lees ook: Weblog: Waar de Formule 1 steken laat vallen, plukt de Formule E de vruchten