Stoffel Vandoorne maakt komend seizoen de overstap naar de Formule E met HWA, een team dat gelieerd is aan Mercedes. Hij wordt daar teamgenoot van kersvers DTM-kampioen Gary Paffett.

Het gerucht over Vandoorne deed al een aantal weken de ronde. HWA bevestigde maandagochtend de komst van de McLaren-coureur. Vandoorne, na twee jaar bij McLaren op een zijspoor beland in de Formule 1, gaf onlangs in de paddock al aan dat zijn kansen op een F1-zitje voor 2019 ‘bijna nul procent’ waren. Hij tekent nu bij HWA: een nieuw team in de Formule E. Bij dat team maakt hij morgen in Valencia meteen testkilometers.

“Ik ben vereerd dat HWA mij gekozen heeft voor hun Formule E-programma”, vertelt Vandoorne. “HWA is een geweldig team met een lange en succesvolle historie in de autosport. Alle mensen die ik tot nu toe heb ontmoet, hebben een passie voor racen. Het is daarnaast geweldig om met een ervaren coureur als Gary Paffett te werken. Ik weet wel zeker dat we van elkaar zullen profiteren dit seizoen.”

HWA is helemaal nieuw in de Formule E en heeft met Paffett en Vandoorne twee rookies. Vandoorne beseft zich dat ook, maar is optimistisch. “Hoewel we nieuwelingen zijn in de klasse, twijfel ik er niet aan dat we een steile leercurve tegemoet gaan. Het zal niet makkelijk worden. Mijn doel is daarom om zo snel mogelijk competitief te zijn in de klasse en een goede indruk te maken.”

Ulrich Fritz, teambaas van HWA: “Met Stoffel en Gary hebben we twee Formule E-rookies in ons team, dat zelf ook debuteert. Daarom hebben we met zijn allen veel te leren. Het geeft me vertrouwen dat wij en onze twee coureurs goed voorbereid zijn op de komende uitdagingen.” Het nieuwe Formule E-seizoen gaat op 15 december van start in Saudi-Arabië.

https://twitter.com/svandoorne/status/1051753156370153473