Teameigenaar Tony Fernandes heeft weersproken dat hij Caterham van de hand wil doen. Dit bericht deed de laatste tijd in de media de ronde, maar is volgens de Maleisiër niet waar.

In een persbericht laat Caterham weten dat er ‘niets waar is’ van de geruchten over de verkoop van het team, terwijl het tevens benadrukt dat Fernandes en zijn compagnon Kamarudin Meranun nog altijd ‘volledig toegewijd’ zijn aan de gehele Caterham-onderneming.

“Caterham is niet te koop”, zo spreekt Fernandes klare taal in het persbericht. “Het klopt dat we telkens nieuwe uitdagingen zoeken en bezig zijn met het herstructureren van de verschillende projecten van de Caterham Group, maar dat betekent niet dat we willen verkopen.”

“Het veranderen van dingen binnen je organisatie hoort bij het zakendoen”, benadrukt Fernandes, die aangeeft dat het zoeken van nieuwe investeerders om bij het project te betrekken daar ook deelt van uitmaakt, en dit iets is waar hij dus wel mee bezig is.

Trots en ambities
Het gerucht dat Fernandes Caterham wil verkopen is mede gebaseerd op Fernandes’ eigen waarschuwing van eerder dit jaar dat hij de stekker uit het Formule 1-team trekt als het weer niet goed presteert, wat vooralsnog ook het geval is.

Na zes races in 2014 staat Caterham laatste in het WK en heeft het nog altijd geen aansluiting gevonden bij de rest van de teams, terwijl aartsrivaal Marussia dat juist wel langzaamaan voor elkaar lijkt te krijgen.

Afgelopen weekend in Monaco scoorde Marussia – na krap vier en een half jaar proberen – bovendien haar eerste punten in de Formule 1. Caterham heeft na evenzoveel tijd nog altijd niet gescoord, maar Fernandes zegt toch trots te zijn op wat hij heeft opgebouwd.