Heikki Kovalainen heeft zijn contract bij Caterham nog altijd niet verlengd. Tony Fernandes hoopt dat de Fin blijft, maar snapt het als hij vertrekt. “Elke coureur wil immers wereldkampioen worden.”

“Ik houd hoop”, zegt teambaas Fernandes tegen Autosport. “Het is geen geheim dat ik een goede band met Heikki heb en dat ik het gevoel heb dat hij het hier naar zijn zin heeft. Elke coureur wil wereldkampioen worden dus als hij naar een beter team wil, gun ik hem dat van harte.”

Kovalainen is bezig aan zijn derde jaar bij het team van Fernandes. De resultaten zijn karig. Caterham is nog altijd een achterhoedeteam en punten zijn er nog niet gescoord, terwijl Kovalainen ooit een F1-race won met McLaren.

Fernandes heeft het vertrek van Kovalainen in zijn achterhoofd zitten, en kijkt ondertussen al rond voor vervangers. “Dat kan ik niet ontkennen. Ik zou liegen als ik zei dat het niet zo was. Het enige dat ik nu belangrijk vind is dat ik mijn coureurs een goede auto geef. Pas dan maakt een rijder écht het verschil.”

“Sebastian Vettel pakt ook niet zomaar even een punt met de huidige auto.”