Caterham wil graag de sprong naar de middenmoot maken, maar teambaas Tony Fernandes erkent dat voorlopig de tiende plaats in het constructeurskampioenschap het hoogst haalbare is.

 

“We willen niets liever dan hogerop komen”, zegt Fernandes op de officiële Formule 1-website. “Doordringen tot de middenmoot is echter een enorme uitdaging. Op dit moment is opnieuw tiende worden in het constructeurskampioenschap een realistisch doel.”

 

Toch weigert Fernandes te spreken van stagnatie. “Als we de data vergelijken ten opzichte van vorig jaar, hebben we ons duidelijk verbeterd”, zegt hij. “Er zijn maar een paar teams die tijdwinst hebben geboekt en wij horen daar bij. Nu moeten we ons blijven ontwikkelen.”

 

Fernandes noemt Vitaly Petrov een belangrijke aanwinst. “Hij is snel, getalenteerd en voelde zich snel thuis”, aldus de teambaas. “Ik had gehoord dat hij nogal stil was, maar het tegendeel blijkt waar. Hij is hongerig naar succes en heeft een goed gevoel voor humor. Hij zorgt voor een frisse wind en we zijn heel blij met zijn komst.”