Fernando is uiteraard teleurgesteld over zijn uitvalbeurt, toch overheerst bij de Spanjaard de opluchting dat hij ongedeerd is gebleven.

Fernando Alonso kreeg de Lotus van Romain Grosjean over zich heen, nadat deze in de clinch was geraakt met Lewis Hamilton en diens McLaren. Dokter Gary Hartstein knielde nog bij Alonso neer, maar dat bleek niet nodig. Alonso kon ongedeerd uitstappen.

“Ik ben teleurgesteld over het puntverlies dat we vandaag hebben geleden”, aldus de tweevoudig wereldkampioen. “Maar ik prijs me tegelijkertijd zeer gelukkig dat ik over een week gewoon weer kan instappen. Als je de beelden bekijkt, weet je dat een blessure aan handen of misschien zelfs het hoofd, niet ver weg was. De bovenkant van de auto is flink beschadigd. Ik heb dus echt geluk gehad.”

“Het ging allemaal heel snel. Ik moest echt de beelden zien om te weten wat er was gebeurd. Grosjean en Hamilton raakten elkaar, verloren de controle en het volgende moment vlogen ze over me heen. Ik heb direct daarna even de tijd genomen om te controleren of ik niks mankeerde en omdat ik toch wat pijn in mijn rug voelde. Er waren kleine brandjes en dus kwam men met brandblussers aanzetten. Toen ben ik uitgestapt, omdat ik moeilijk kon ademhalen door de rook.”

Alonso reed tot aan de eerste bocht een erg goede race. “Nadat ik mijn verbazing over de megavalse start van Maldonado naast me neer had gelegd, kon ik beide Saubers meteen passeren. Toen kwam ik bij de eerste bocht en leek het of er een trein over me heen reed. Het was een harde klap”, aldus Fernando Alonso.