McLaren-coureur Fernando Alonso biedt zijn excuses aan voor de lelijke looks van de auto’s van vorige jaren. De oud-wereldkampioen hoopt dat de fans de auto’s van vorige jaren snel zullen vergeten nu de designs veranderd zijn.

“Ik kan alleen maar zeggen dat de auto’s er mooi uit zien”, vertelt Alonso aan Autosport. “Ik zag een paar auto’s voorbij rijden op de baan en ze zien er echt, echt goed uit. Daar ben ik blij om, blij dat de sport de goede kant op gaat. De auto’s zien er echt uit als Formule 1 auto’s, erg mooi.”

De Spanjaard verontschuldigt zich dan ook voor de looks van de auto’s van de afgelopen seizoenen. Nu de bolides er volgens hem weer goed uit zien, valt er voor de fans ook weer wat meer te genieten. “Ik hoop dat ik dit gevoel over kan brengen op de fans, thuis en op het circuit, zodat ze zullen vergeten wat ze de afgelopen jaren hebben gezien.”

Ervaring
Nieuwe, fraaie looks dus, maar de Spanjaard heeft ook nieuwe ervaringen met het rijden in de bolides van 2017. “De auto’s zijn echt sneller in de bochten, het is fijn om daar weer het gevoel van downforce te hebben en de auto nog meer te kunnen pushen.”

Alonso denkt wel dat de auto’s nooit meer hetzelfde zullen voelen als die uit 2004 en 2005 in zijn tijd bij Renault. Toen waren de reglementen wat losser, waardoor de bolides lichter en aerodynamischer waren.