‘We moeten het er maar mee doen’, dat is zo’n beetje de strekking van de reacties van Ferrari-coureurs Kimi Räikkönen en Fernando Alonso, die zich als zesde en zevende kwalificeerden.

Räikkönen was daarbij dit keer de snellere van de twee Ferrari-coureurs, maar Alonso kan tegenover de camera’s van het Duitse RTL kort zijn over het feit dat hij het voor eigen publiek moest afleggen tegen zijn teamgenoot: “Hij was sneller en heeft het dus beter gedaan.”

Waar Alonso veel meer mee in zijn maag zit, is dat hij ondanks veel werk aan de set-up geen balans kon vinden die hem vertrouwen in zijn bolide gaf. “De auto voelde vandaag gewoon niet goed aan”, vertelt hij aan de BBC.

“We hebben het hier het hele weekend al lastig en van de zevende plek beginnen is natuurlijk niet echt fijn, maar hopelijk kunnen we morgen nog wat plaatsen goedmaken”, zo probeert de Spanjaard de moed erin te houden voor zijn thuisrace.

Räikkönen
Räikkönen heeft op zijn beurt niet veel anders te melden aan het Finse MTV3: “Dit zijn uiteraard niet de posities waar we voor willen strijden, maar zesde is nou ook weer niet vreselijk en meer dan dit zit er op het moment niet in, dus we moeten het er maar mee doen.”

Net als Alonso is ook Räikkönen niet erg gelukkig met de balans en het gripniveau van zijn Ferrari F14 T. “Het ging gelukking in de kwalificatie al wel een klein beetje beter, maar ik denk dat we vanavond alsnog moeten doorwerken tot in de late uurtjes.”