Met Max Verstappen en Sergio Pérez op P10 en P11 voor de Grand Prix van Hongarije zou je kunnen verwachten dat de Ferrari-coureurs zichtbaar in hun nopjes zijn. Maar Carlos Sainz en Charles Leclerc focussen zich vooral op hun eigen race: “Alleen als we winnen, kunnen we het gat naar Red Bull dichten. Het maakt niet uit waar Max dan eindigt.”

Lees ook: Kwalificatie: Russell pakt eerste pole en is nu echt ‘Mister Saturday’, Verstappen met pech naar P10

Goed, het is niet de verwachte poleposition voor Ferrari want men had buiten George Russell om gerekend, maar met de tweede en derde startplek biedt de race morgen veel perspectief voor Leclerc en Sainz. Sainz: “Ik ben comfortabel in de auto, pole zat er in vandaag maar ik maakte een foutje in de laatste sector. Maar we hebben de snelheid. De marge die we gisteren hadden, was er vandaag niet meer.”

Foto:l Motorsport Images

Lees ook: Russell raast op Hungaroring naar eerste pole in Formule 1-carrière: ‘Dit is mega’

Zorgen, ondanks het ontbreken van die marge heeft Sainz niet. “Vandaag draaide het om de softband, het was fris. Maar de auto is het hele weekend al snel dus ik er alle vertrouwen in. Het is een lange race dus er is nog niets verloren.” Charles Leclerc, de polekoning dit seizoen, worstelde vandaag met zijn Ferrari.

“Ik kreeg het niet voor elkaar om de banden goed op temperatuur te krijgen, we moeten gaan uitvogelen waarom dat is maar dat heeft ons de pole gekost.” Net als collega Sainz is Leclerc niet bezig met waar Verstappen start of eindigt. “We moeten op ons zelf focussen, geen risico nemen onderling. Vandaag hadden we het lastig maar morgen is alles anders.”

Lees ook: ‘Enorm balen’: Verstappen ziet kans op pole verloren gaan door gebrek aan vermogen