*

Ferrari gaat niet bij de pakken neer zitten

Ryan Baij

Ryan Baij

22 april 2013 15:06

Ferrari gaat niet bij de pakken neer zitten
Racepictures

Het verschil tussen Fernando Alonso en WK-leider Sebastian Vettel is inmiddels dertig punten. Ferrari gaat echter nog niet bij de pakken neer zitten. Het team ziet nog alle mogelijkheden om het wereldkampioenschap te winnen. Er zijn immers nog vijftien races te gaan.

Een defect DRS-systeem in Bahrein en een kapotte voorvleugel in Maleisië zorgde ervoor dat Alonso twee vrij zekere podiums uit zijn handen zag glippen. Stefano Domenicali pleit er echter voor nog niet in paniek te raken. “We hebben wat minder punten dan we gezien de potentie van de auto zouden moeten hebben. Maar we moeten nu nog niet opgeven. Er zijn nog maar vier races geweest.”

Gek genoeg verloopt het seizoen van Ferrari bijna tegengesteld aan vorig jaar. Toen behaalde Alonso gezien de potentie van de auto juist veel meer punten dan verwacht. Na vier races stond hij toen slechts tien punten achter op WK-leider Vettel. Domenicali vervolgt: “We hadden alle races op het podium kunnen staan. Dat is niet gebeurd, jammer maar we moeten door. We komen zeker goed terug. De andere teams krijgen ook nog wel een dosis pech voor hun kiezen.”

Over de dertig punten verschil maakt de teambaas van Ferrari zich dan ook niet druk. “Als Vettel één keer niet scoort en wij winnen, staan we nog maar vijf punten achter. Wij hadden in de zomer vorig jaar bijna vijftig punten voorsprong. Er is dus nog van alles mogelijk.”