De contracten van Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen lopen eind 2017 af, maar de Scuderia is niet van zins op korte termijn over nieuwe deals te onderhandelen.

“Dat komt omdat nu in gesprek treden over nieuwe contracten alleen maar voor afleiding zou zorgen voor onze coureurs”, verklaart Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene dat tegenover NBC Motorsports.

Arrivabene vindt het dus nog te vroeg en is er ‘nog niet klaar voor’ om al om de tafel te gaan met Vettel, de winnaar van de seizoensopener in Australië, en diens teamgenoot Räikkönen.

Specifiek over Vettel zegt Arrivabene daarbij dat hij graag ‘een blije Sebastian’ ziet gedurende dit seizoen. “Want als Sebastian gelukkig is, betekent dat dat onze auto snel is.”

De 29-jarige Vettel kwam in 2015 naar Ferrari. Eind vorig jaar maakte Arrivabene, tijdens een voor Vettel moeilijke periode, duidelijk dat ook de Duitser zijn plek moet verdienen.

Met de zege in Melbourne begon Vettel in elk geval goed aan zijn laatste contractjaar bij Ferrari.

Marchionne
Ferrari-president Sergio Marchionne liet nog wat later in het jaar optekenen dat Ferrari en de coureur ‘eerst moeten kijken of hij zich in 2017 goed bij ons voelt’ alvorens over een nieuwe deal te praten.

“Zolang we hem geen auto kunnen geven waarmee hij kan winnen, heeft aan de toekomst denken weinig zin”, zei Marchionne over Vettel, die na zijn zege in Melbourne dus ook het WK aanvoert.

Räikkönen (37) tekende vorig seizoen voor één jaar bij bij Ferrari. Marchionne liet eind 2016 weten tevreden over hem te zijn. “Maar we moeten maar kijken of hij na 2017 verder wil of wil stoppen.”