Ferrari-teambaas Marco Mattiacci heeft weersproken dat coureur Fernando Alonso een ontsnappingsclausule in zijn contract heeft staan waarmee hij het team kan verlaten.

Volgens berichten in verschillende buitenlandse media zou Alonso een clausule in zijn contract hebben staan waarmee hij Ferrari – ondanks dat zijn overeenkomst met het team in principe tot en met 2016 doorloopt – naar verluidt toch voortijdig zou kunnen verlaten als niet aan bepaalde prestatie-doelstellingen wordt voldaan die in het akkoord zijn opgenomen.

Autosprint berichtte afgelopen zomer bijvoorbeeld dat de Spanjaard zou kunnen vertrekken als Ferrari op een bepaald punt in het seizoen niet bij de eerste drie in het constructeurskampioenschap zou staan, terwijl Auto, Motor und Sport eind augustus meldde dat Alonso het contract zou kunnen breken bij een achterstand van meer dan 25 punten op de kampioenschapsleider op 1 september van dit jaar.

Ferrari stond voor de zomerstop kortstondig vierde, maar is inmiddels weer derde, al staat Alonso wel 99 punten achter op kampioenschapsleider Nico Rosberg. Alonso zelf verklaarde dinsdag echter nog (op het moment) sowieso niet van plan te zijn Ferrari te verlaten en volgens teambaas Mattiacci is een vertrek bovendien niet alleen niet aan de orde maar ook nog eens niet mogelijk.

Gevraagd door Sky Sports F1 of hij commentaar wil geven op de geruchten dat Alonso inderdaad een ontsnappingsclausule in zijn contract heeft staan, laat hij namelijk geen ruimte bestaan voor twijfel: “Daar is niks van waar en verder wil ik er geen commentaar op geven”, aldus de teambaas die eerder al verklaarde dat Ferrari gewoon verder gaat met Alonso en diens teamgenoot Kimi Räikkönen.