Ferrari is van plan de portemonnee te trekken en extra budget beschikbaar te stellen voor haar Formule 1-team. Zowel voor 2019 als de verdere toekomst.

Dat heeft ceo Louis Camilleri duidelijk gemaakt in gesprek met Ferrari’s aandeelhouders, zo bericht Autosport. “Het doel blijft hetzelfde als altijd, winnen. In 2019 zullen we in het kader van dit streven dan ook meer geld in het team investeren.”

Lees ook: Webber: ‘Ferrari en Red Bull moesten wel dingen veranderen’

Camilleri (rechts) met de inmiddels vertrokken teambaas Arrivabene.

Ferrari doet dit echter niet alleen om in 2019 eindelijk weer eens een titel te pakken, met de laatste bij de coureurs die uit 2007 stamt en de laatste bij de constructeurs die van 2008 dateert: “We doen het ook met oog op de ontwikkelingskosten voor de nieuwe technische regels die in 2021 ingevoerd moeten worden”, vertelt Camilleri.

Hoe de regels voor 2021 eruit komen te zien, staat nog niet vast. De motorformule verandert vermoedelijk weinig tot niets, maar op aerodynamisch vlak vallen er zeker veranderingen te verwachten, met de sport die inzet op auto’s met een futuristischer uiterlijk.

Big spender
Als Ferrari daadwerkelijk meer geld in het team steekt, is de kans groot dat het haar ‘koppositie’ als team met het grootste budget vergroot. RaceFans.net rekende eind 2018 voor dat Ferrari een budget van zo’n 360 miljoen had, tegenover omgerekend 350 miljoen voor Mercedes en 270 miljoen voor Red Bull. Ferrari ontvangt van alle teams echter ook het meeste prijzen- en startgeld uit de Formule 1.

Machtswissels bij Ferrari
Camilleri is sinds medio 2018 ceo van Ferrari. Hij nam samen met bestuursvoorzitter John Elkann noodgedwongen de taken over van de inmiddels overleden Sergio Marchionne. Elkann en Camilleri hebben na het uitblijven van hoofdprijzen in 2018 ondertussen zelf ook al ingegrepen op managementniveau door teambaas Maurizio Arrivabene in te ruilen voor Mattia Binotto.

Lees ook: Marchionne om gezondheidsredenen weg bij Ferrari