Volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene zijn de slechte prestaties van Ferrari op bepaalde circuits vooral te danken aan de warme omstandigheden. De SF16-H presteert niet optimaal wanneer de temperatuur stijgt. Arrivabene meent wel dat de oorzaak is achterhaald.

Tijdens de Grand Prix van Mexico leek Ferrari sterk voor de dag te komen, maar werd de boot gemist bij de kwalificatie. Alhoewel de snelheid tijdens de race goed was, kwalificeerde het team zich slechts als vijfde en zevende. Daardoor was het pas laat in de race in staat om Red Bull onder druk te zetten.

Arrivabene licht de problemen tijdens de kwalificatie toe in gesprek met Autosport. “Tijdens de kwalificatie in Mexico was hetzelfde mis als waar we het hele jaar al last van hebben. In Baku legde ik het ook al uit, net als in Monaco. Als de temperatuur de pan uit rijst, ervaren we normaliter problemen.”

“We zijn het aan het analyseren en het is ons nu duidelijk waarom dat zo is”, verklaart Arrivabene. “We werken eraan.”

Vechterslust
Ondanks dat het seizoen in 2016 wederom is uitgelopen op een teleurstelling voor de renstal uit Maranello, is Arrivabene toch trots op de werkwijze van zijn team. Met opgeheven hoofd wordt vooruit gekeken naar de toekomst. Volgens Arrivabene toont zijn personeel vechtlust.

“Ik ben niet blij, omdat we de race (in Mexico, red.) niet wonnen”, aldus Arrivabene
“We demonstreerden echter wel welk karakter het team heeft. We zijn emotioneel, en dat is erg belangrijk voor me.”

“Ik ontvang alle radiocommunicatie en daarom draai ik af en toe volledig door. Ik hoor namelijk iedereen. Iedereen deed zijn werk, ze waren geconcentreerd. De mannen van de pitstops waren perfect. Alhoewel ze niet buitengewoon snel waren, deden ze wat we van ze vroegen. Het team demonstreerde dat ze vechters zijn. Dat is wat ik van ze vraag.”