Waar Ferrari 2012 aanving met een matige auto, willen ze in 2013 meteen vanaf de eerste race bij de top zitten. Dat zei Ferrari-teambaas Stefano Domenicali tijdens het jaarlijke ‘Wrooom’ event van de Italiaanse renstal.

“Het zal een zwaar seizoen worden, een jaar voor de grote regelwijzigingen in 2014”, zegt Domenicali. “Het wordt daarom een complex seizoen. We hebben wat veranderingen op het technische gedeelte, maar zijn ook vooral bezig met het voorbereiden op 2014. Ons doel voor komend seizoen is echter duidelijk: winnen.”

Het team ontwikkelde de auto in de windtunnel van Toyota in Keulen. De eigen windtunnel in Maranello wordt momenteel geüpdatet en is na de zomerstop klaar. “De ontwikkeling van de nieuwe auto begon in Keulen, maar is nog steeds gaande. Ik ben er zeker van dat de resultaten efficiënter zijn, omdat nu alleen hier werkten en niet hoeven te vergelijken met resultaten uit Maranello.

Domenicali maakte ook van de gelegenheid gebruik om het gerucht te ontkrachten dat Ferrari met Alonso en Vettel in een team zou gaan rijden in de toekomst. “Voor ons is stabiliteit in het team belangrijk. Je kunt wel alle nummers één bij elkaar zetten, maar vaak pakt het eerder negatief dan positief uit”, aldus de Italiaan.

Ook had Domenicali nog aandacht voor de recente uitspraken van Helmut Marko, die vond dat Alonso te veel politieke spelletjes speelt. “We zullen antwoorden op het circuit. Er zullen altijd mensen blijven die door uitspraken mensen proberen te kietelen, in de hoop dat ze slechter gaan presteren. Wij proberen dit te beantwoorden door vooraan mee te strijden”, zegt Domenicali.