Ferrari-teambaas Stefano Domenicali hoopt ‘in de nabije toekomst’ officieel bekend te kunnen maken dat Ferrari ook in 2014 weer klantenmotoren aan Sauber zal leveren.

Dat Sauber in 2014 verdergaat met Ferrari-motoren, staat vast, maar het contract is nog niet ondertekend omdat de financiële kant van het verhaal – belangrijk voor Sauber aangezien dat een enorme investering moet doen om zich voor langere tijd van de Ferrari-krachtbronnen te garanderen – nog uitgewerkt moet worden.

“De onderhandelingen verlopen voorspoedig”, zo kan Domenicali echter mededelen aan Formule 1-verslaggever Adam Cooper. “We willen graag motoren blijven leveren aan Sauber, dus ik hoop dat we snel officieel bekend kunnen maken dat we met elkaar verder gaan.”

“Het is in ieder geval onze intentie om snel tot een akkoord te komen”, vertelt Domenicali, die verder verklaart dat hij hoopt dat de deal ‘voor Monza’ beklonken kan worden.

Foto’s
Domenicali maakt verder van de gelegenheid gebruik om de door Renault en Mercedes uitgedane foto’s van hun nieuwe krachtbronnen weg te lachen. “Wij vinden de foto’s die Renault van hun motor heeft laten zien vooral een interessante marketingactie, want ik kan je garanderen dat de motor op die foto’s helemaal niet lijkt op de motor die volgend jaar achterin de auto’s ligt. Daar wil ik wel om wedden!”