Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen zijn ook in 2018 de coureurs van Ferrari, zo bericht Sky Italia. Ferrari zou dit bij de thuisrace op Monza bekend willen maken.

Het is voor Ferrari een soort traditie om haar toekomstplannen bekend te maken op de heilige autosportgrond van Monza, het thuis van de Italiaanse Grand Prix en de tifosi, de Scuderia’s zo fanatieke fans. De deals met Vettel en Räikkönen zouden volgens Sky Italia al zo goed als gedaan zijn.

Räikkönen (links) en Vettel lijken zich op te mogen maken voor een vierde seizoen als teamgenoten.

Dat Ferrari langer door wil met Vettel is weinig verrassend: de Duitser gaat als koploper in het kampioenschap de zomerstop in en heeft dit jaar al vier races gewonnen. Ferrari-president Sergio Marchionne verklaarde eerder ook al dat Vettel kan bijtekenen wanneer hij dat wil.

Het aanblijven van Räikkönen is minder vanzelfsprekend. De Fin, die in oktober 38 wordt, werd recentelijk nog door Marchionne opgeroepen om meer commitment te tonen. De afgelopen twee races eindigde Räikkönen echter wel weer op het podium.

Vettel en Räikkönen scoorden in Hongarije Ferrari’s tweede één-tweetje van het jaar.

Räikkönen leek afgelopen zondag in Hongarije ook sneller dan Vettel, maar maakte geen serieus werk van een inhaalactie op zijn teamgenoot. Räikkönen heeft zich dit jaar ook met regelmaat bereid getoond (zij het niet altijd zonder te klagen) het teamspelletje te spelen en Vettel in de races te steunen.

Ferrari-president Marchionne zelf stelde afgelopen weekend in Hongarije ‘hopelijk snel’ duidelijkheid te kunnen verschaffen over de Scuderia’s coureurskeuze, al wilde hij zich niet aan een datum binden. Marchionne verklaarde verder van motorklant Sauber een ‘juniorteam’ te willen maken.