De hernieuwde deal tussen Sauber en motorleverancier Ferrari geeft de Italiaanse renstal de kans om het opleidingsteam van Ferrari uit te breiden in de Formule 1.

Ferrari heeft met Sauber erbij plaats voor minstens één jong talent om zich te ontwikkelen en zo mogelijk door te laten stromen naar het hoofdteam. Op dit moment lijkt dat stoeltje gereserveerd te zijn voor Formule 2-coureur Charles Leclerc. Maar ook Antonio Giovinazzi, die dit jaar al eerder als reservecoureur bij Sauber dienst heeft gedaan, staat op dit lijstje.

Ferrari-voorzitter Sergio Marchionne ziet de samenwerking met Sauber positief in. “Het biedt ons de kans om een opleidingsteam te hebben”, zegt hij tegen Italiaanse media. “We beschikken over een aantal buitengewone talenten in ons juniorprogramma, die moeten we ervaring op laten doen.”

Ferrari levert in 2018 naast het eigen fabrieksteam en Sauber ook Haas weer van motoren. Testcoureur Giovinazzi krijgt dit seizoen bij Haas al zeven keer de kans een vrijdagtraining te rijden, nadat hij aan begin van het seizoen twee races voor Sauber reed als vervanger van de geblesseerde Pascal Wehrlein.

Volgens Marchionne is er ruimte om meer teams van motoren te voorzien. “We zijn op zoek om ons klantenbestand verder uit te breiden en we hebben met Liberty Media en de FIA afgesproken om eventuele nieuwe Formule 1-teams aan motoren te helpen. Hoe meer klantenteams we hebben, hoe beter.”