Ferrari heeft al een flink stuk van de achterstand op rivaal Mercedes afgesnoept, maar neemt daar geen genoegen mee. De motorbouwer brengt bij de Grand Prix van Canada een sterk geüpdatete versie van zijn krachtbron.

De update zal de Ferrari-motoren in staat stellen twintig tot dertig pk extra te produceren, zo meldt Sky Sports F1. Ferrari verbruikt met de wijziging vijf van die tien tokens die het dit jaar nog over heeft voor verbeteringen aan zijn krachtbron.

Door het extra vermogen hoopt Ferrari weer wat dichter bij grote concurrent Mercedes te komen. Vorig jaar ondervond de renstal grote hinder van zijn zwakke motor, die flink wat paardenkrachten tekort kwam ten opzichte van de dominante Mercedes-V6. Dit jaar lijkt het vermogensgat al een stuk kleiner te zijn geworden.

Ook Ferrari-klant Sauber kan in Canada meeprofiteren van de opgefriste motor. Aan Manor gaat het nieuwtje voorbij: de Britse renstal rijdt nog met de oude Ferrari’s uit 2014.

Aero-update

Overigens zit de Scuderia voor het zover is niet stil. De formatie heeft laten weten net als veel andere teams bij de eerste Europese Grand Prix, over drie weken in Barcelona, een groot pakket aerodynamische updates voor zijn SF15-T-bolide te introduceren.

De mediagenieke Ferrari-teambaas, Maurizio Arrivabene, wil de verwachtingen voor de set chassisverbeteringen nog niet te hoog opstuwen. “Ik heb het er nu liever nog niet over, want dan verwacht iedereen er straks heel veel van”, aldus de Italiaan. “We pakken het stap voor stap aan,  en hopen dat we wat met de update opschieten.”