*

Ferrari komt thuis prima uit de startblokken

Daan de Geus

Daan de Geus

5 september 2014 18:20

Ferrari komt thuis prima uit de startblokken
Racepictures

Het team van Ferrari is voortvarend aan haar thuisweekend op Monza begonnen en zowel Fernando Alonso als Kimi Räikkönen prijst zich tevreden na de eerste dag trainen.

Alonso was in de eerste training de snelste Ferrari-coureur, op P4, terwijl Räikkönen het daarin met de zevende plek moest doen, maar na de lunch waren de rollen omgedraaid en was Räikkönen derde en eindigde Alonso pal achter hem als vierde.

“Het was een hele drukke dag, maar ook een positieve”, laat Räikkönen na afloop optekenen. “We hebben in beide trainingen van elke minuut het meeste gemaakt. In de ochtend richtten we ons daarbij op de aerodynamica en het vinden van het juiste downforce-niveau, waarop we in de middag een gulden middenweg vonden die voor de beide banden-compounds goed werkt.”

Wat de twee verschillende bandentypen betreft, is het verschil volgens de Fin ‘min of meer zoals van tevoren verwacht’. “De zachtere compound is wat prettiger, maar ook de harde Pirelli’s zijn lang niet slecht om op te rijden.”

Alonso
Teammakker Alonso is ‘over het algemeen tevreden’ met het werk dat hij en de Scuderia qua set-up en banden-evaluatie hebben gedaan, en is ‘in het bijzonder tevreden’ over de lange runs met veel brandstof in de tank, zo meldt hij.

“Op het eind van de tweede training waren we overigens nog even bang dat we een probleem hadden”, verhaalt hij. “Uit voorzorg reden we toen nog een extra rondje, waarop bleek dat alles toch gewoon in orde was. We kunnen ons nu dus ook zonder verdere zorgen op de kwalificatie concentreren, waarin we het hopelijk goed doen voor de ogen van alle fans die ons hier zo enthousiast steunen.”