Felipe Massa is door velen al afgeschreven als Ferrari-coureur, maar de Italiaanse renstal zelf zegt de Braziliaanse coureur nog altijd te steunen en overweegt hem zelfs contractverlenging aan te bieden.

Massa kent geen goede seizoensstart en zijn contract bij Ferrari loopt aan het eind van dit seizoen ook nog eens af, dus zijn positie als tweede coureur bij de Scuderia staat onder druk.

Volgens berichten in de media is de kans dan ook groot dat Massa aan het eind van dit jaar of zelfs gedurende dit seizoen al aan de kant wordt gezet als hij niet snel beter gaat presteren. Met twee punten uit vijf races staat hij namelijk ver achter op teamgenoot Fernando Alonso, die al al op 61 punten staat en daarmee gedeeld aan de leiding gaat in het kampioenschap.

De druk van buitenaf is dus groot, maar Massa zelf verkondigde afgelopen weekend dat hij daar niet onder gebukt gaat, aangezien hij zich volledig gesteund voelt door Ferrari. Luca Colajanni, de persvoorlichter van de renstal, beaamt nu in gesprek met de Braziliaanse krant O Estado de São Paulo dat Ferrari inderdaad vierkant achter haar coureur staat.

“Felipe geniet het volledige vertrouwen van iedereen bij Ferrari”, benadrukt Colajanni, die daarnaast – net zoals Massa zelf al heeft gedaan – aangeeft dat men bij het Italiaanse team niet de indruk heeft dat Massa een mindere coureur is geworden door het ongeluk dat hij in 2009 in Hongarije had: “We hebben niets gezien dat erop wijst dat hij daardoor een langzamere coureur is geworden.”

Colajanni laat tot slot nog optekenen dat Massa op dit moment nog gewoon in overweging wordt genomen voor contractverlenging. “We hebben nog niet besloten wie er in 2013 voor ons rijdt, maar Felipe is nog altijd een kanshebber voor dit zitje”, aldus de persvoorlichter van de Scuderia.