Ferrari-president Sergio Marchionne vreest dat rivaal Mercedes de laatste tijd sterker is geworden qua race pace. Marchionne roept de Scuderia dan ook op zich verder te verbeteren.

Marchionne, die tevens de ceo is van het overkoepelende Fiat Chrysler Automobiles waar Ferrari deel van uitmaakt, geeft in gesprek met Motorsport.com aan dat er bij Ferrari veel is gesproken over haar achterstand op Mercedes: “En we realiseerden ons daarbij altijd dat Mercedes niet stil zou zitten, zoals afgelopen weekend ook wel is bewezen”, stipt hij aan, verwijzend naar de Canadese Grand Prix.

“We hebben in Canada gezien dat Mercedes in de races nu op een zelfde soort niveau zit – een zelfde soort voorsprong heeft – als in de kwalificatie”, constateert Marchionne. “Het lijkt erop dat ze de discrepantie die daar eerder tussen bestond hebben weggewerkt”, stelt de preses van het team dat het hele jaar al achterblijft bij Mercedes in de kwalificatie, maar het Duits-Engelse team tijdens de eerste Grands Prix juist qua race pace kon bedreigen.

Dat laatste is volgens Marchionne nu niet echt het geval meer, zo concludeert hij op basis van de 45 tot 50 seconden achterstand waarmee Ferrari-coureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel in Canada aan de streep kwamen. “We vreesden al dat een dergelijke stap eraan zat te komen van Mercedes”, vertelt Marchionne. “Mercedes is namelijk nooit een statische graadmeter geweest, ook zij zijn steevast bezig zich te verbeteren.”

“Voor ons betekent dit dan ook dat we nóg harder moeten werken, want we moeten compenseren voor de vooruitgang die Mercedes maakt, terwijl wij onze eigen stappen zetten”, weet Marchionne, die een duidelijk antwoord heeft op de vraag wat Ferrari de komende tijd moet doen: “Met updates voor onze bloody auto komen.”