Ferrari neemt mogelijk een voorbeeld aan Mercedes en introduceert nog dit jaar enkele 2016-componenten voor haar V6-turbokrachtbron. De Scuderia mikt daarbij op Austin, bericht Motorsport.com.

Mercedes rijdt sinds de Grand Prix van Italië met een motor die voorzien is van enkele 2016-concepten. Dat doet het zodat het deze vast in de praktijk kan testen en zo een voorschot kan nemen op het ontwikkelingswerk dat het voor van de winter op het programma heeft staan.

Ferrari overweegt volgens Motorsport.com nu hetzelfde te doen door in Austin met een update te komen. De Scuderia heeft immers nog vier tokens tot haar beschikken en kan deze dus nog inwisselen om nieuwe – in dit geval voor 2016 bestemde – motoronderdelen te introduceren.

Als Ferrari inderdaad enkele updates introduceert die eigenlijk voor 2016 bedoeld zijn, is de kans groot dat (aanvankelijk) alleen Kimi Räikkönen ermee gaat rijden. In tegenstelling tot zijn teamgenoot Sebastian Vettel doet de Fin immers niet meer mee om de titel en kan het met hem een gokje nemen.

Een bijkomende overweging om alleen The Iceman de verbeterde motor te geven, is dat beide Ferrari-coureurs al met hun vierde – en laatste officieel toegestane – krachtbron rijden. Bij inzet van een vijfde exemplaar, volgt een gridstraf, waar het titelkandidaat Vettel liever niet mee opzadelt.