Achter het ongenaakbare Mercedes zat Ferrari er in Suzuka goed bij. Fernando Alonso noteerde ’s ochtends de derde tijd en ’s middags was Kimi Räikkönen de snelste van het team op de zesde plaats.

Conclusies wil Alonso er echter niet aan verbinden. “Het is altijd een genoeg om op Suzuka te rijden”, zegt hij. “Ondanks de vele onderbrekingen hebben we vrijwel ons volledige programma kunnen afwerken en gewerkt aan afstellingen voor verschillende omstandigheden. Het weer is erg onzeker, dus het is haast onmogelijk keuzes te maken.” 

Räikkönen begon de dag met de vijfde tijd in de eerste training. “Het hielp niet dat er erg weinig grip was”, verklaart hij. ’s Middags werd hij als zesde geklasseerd, maar was hij wel een tiende sneller dan teamgenoot Alonso. “We hebben wat aanpassingen gedaan en die hadden deels een positief effect op de wegligging.” 

“Door de gele vlaggen en een technische hapering kon ik echter maar één goede run doen op de zachte banden. Nu staat ons de uitdaging te wachten om een afstelling te vinden waar we onder alle condities mee uit de voeten kunnen.”