Hij mag dan wel voor Marussia rijden, maar Jules Bianchi is toch echt een beschermeling van Ferrari, en de Scuderia is zeer onder de indruk van de manier waarop Bianchi het doet in de F1.

Luca Baldisserri – het hoofd van de Ferrari Driver Academy, waar Bianchi samen met drie andere coureurs deel van uitmaakt – laat op de Ferrari-website optekenen dat hij zeer te spreken is over de manier waarop Bianchi aan zijn Formule 1-avontuur is begonnen.

De Fransman, die vorig jaar nog in de Formula Renault 3.5 reed en daarvoor in de GP2 actief was, doet het in de ogen van Baldisserri goed bij het achterhoedeteam Marussia: “Het heeft Jules helemaal geen moeite gekost om de stap naar de Formule 1 te zetten en hij heeft zich binnen Marussia tot de graadmeter van dat team ontpopt.”

“Het is bovendien duidelijk dat hij daardoor het vertrouwen van het team geniet”, constateert een tevreden Baldisserri, die onlangs op Maranello met Bianchi heeft gesproken over zijn persoonlijke groei en vindt dat Bianchi vooral heeft geleerd om beter met stress om te gaan. “Hoewel het nog altijd beter kan en we daar met hem aan blijven werken, heeft hij op dat gebied al erg veel progressie gemaakt.”

Toekomst
Baldisserri en Ferrari zijn overigens niet de enigen die onder de indruk zijn van Bianchi. Ook Marussia-teambaas John Booth heeft de Franse coureur hoog aangeschreven staan, en heeft daarom onlangs aangegeven graag in 2014 verder te gaan met Bianchi.

Of het daarvan komt, vindt Baldisserri te vroeg om nu al te bepalen. “Het is duidelijk dat Jules met Marussia niet mee kan doen in het middenveld, terwijl het met oog op de toekomst wel belangrijk is om te weten of Jules’ een lange carrière in de Formule 1 kan hebben en door kan groeien. Als dat laatste het geval blijkt, zullen we moeten kijken waartoe Marussia als team in staat is.”