Luca di Montezemolo is onaangenaam verrast door de pessimistische houding binnen zijn team. De Ferrari-president hoopt dat het allemaal mee blijkt te vallen.

 

Felipe Massa gaf tijdens de wintertests aan dat Ferrari nog veel werk te verzetten heeft. Fernando Alonso is minder negatief, maar kan niet ontkennen dat de voorbereiding op het seizoen niet ideaal is geweest.

 

“Ik heb met Alonso gesproken”, aldus Montezemolo tegen de Gazzetta dello Sport op de autosalon in Genève. “Volgens hem zijn er veel positieve punten, maar kan het even duren voordat deze optimaal benut kunnen worden. De auto moet nog worden verkend en verbeterd. Pas in Melbourne weten we hoe we ervoor staan.”

 

Technisch directeur Pat Fry liet onlangs blijken dat hij geen podiumplaatsen verwacht in de eerste races van het seizoen. “Hopelijk blijken de voorspellingen niet te kloppen”, zegt Montezemolo. “En als we inderdaad met een achterstand beginnen, wil ik weten waar dat aan heeft gelegen en hoe lang het duurt voordat we het tij kunnen keren.”