Ferrari heeft het werk aan haar 2016-bolide afgelopen jaar tijdelijk op een lager pitje gezet om haar 2015-auto gedurende het seizoen meer te kunnen verbeteren. De Scuderia verwacht daar in 2016 echter geen negatieve gevolgen van te ondervinden.

Dat verklaart Sergio Marchionne, de president van Ferrari en het overkoepelende Fiat Chrysler Automobiles, in gesprek met Autosport. “Zoals onze teambaas Maurizio Arrivabene je kan vertellen, hebben we de ontwikkeling van een aantal zaken voor 2016 vertraagd, zodat we nog wat meer aan de 2015-auto konden werken.”

“Er zijn onder meer wat werkzaamheden aan het 2016-chassis op de lange baan geschoven, maar we beschikten alsnog over genoeg tijd en middelen om al het werk op de juiste manier te doen”, benadrukt Marchionne, die er niet aan twijfelt dat Ferrari komend seizoen serieus werk kan maken van de strijd met het in 2015 dominante Mercedes.

Volgens de Ferrari-preses is er met een duidelijke visie aan de 2016-Ferrari gewerkt en is het dus ‘zeer onwaarschijnlijk’ dat deze bolide niet in staat zal zijn het niveau van de Mercedessen te benaderen. Of het genoeg is Mercedes daadwerkelijk te verslaan, durft Marchionne niet te zeggen, maar volgens de Ferrari-topman zijn er ondanks de vertraging ‘geen excuses’ waar Ferrari zich in 2016 achter kan verschuilen: “Want we zijn ruim op tijd met de ontwikkeling van de nieuwe auto van start gegaan.”

Marchionne maakte eerder tegenover ESPNF1 ook al duidelijk dat hij wil dat Ferrari voor de titel gaat. “Want we hebben geïnvesteerd wat nodig is om het wereldkampioenschap terug te halen naar Maranello en het afgelopen seizoen zou bovendien een uitstekende basis moeten vormen voor een sterk 2016.”